Estats Units

Almenys 12 morts i 59 ferits en un tiroteig d'un home emmascarat en l'estrena de "Batman 3" a Denver

El presumpte autor dels fets, un universitari que es diu James Holmes i que portava una màscara antigàs, ha disparat contra la gent i ha llançat una granada de fum o de gasos lacrimògens. La policia diu que hi ha 59 ferits, molts d'ells greus, i ha confirmat que ha detingut el presumpte assassí.

RedaccióActualitzat
Tiroteig brutal a Denver, als Estats Units, durant l'estrena de l'última pel·lícula de Batman, "El retorn del cavaller fosc". Un home ha matat a trets almenys 12 persones i n'ha ferit una seixentena més, molts d'ells greus, quan assistien a la projecció de la cinta en una sala de cinema d'un centre comercial d'Aurora, a 15 quilòmetres de Denver.

El presumpte autor dels fets, James Holmes, que portava una màscara antigàs i un casc, ha començat a disparar contra la gent i ha llançat una granada de fum o de gasos lacrimògens. El tiroteig hauria començat, segons fonts policials, just quan es projectava l'escena d'un tiroteig en la pel·lícula. Diversos testimonis han explicat que un home vestit de negre ha aparegut a la part frontal de la sala amb una escopeta i ha començat a disparar. D'altres diuen que en un primer moment de confusió no sabien que les detonacions eren reals ja que la pel·lícula té forts efectes especials de so.

La policia ha confirmat que ha detingut el presumpte responsable dels fets. L'autor de la matança, de 24 anys, i estudiant de la universitat de Colorado, aparentment no té cap connexió amb organitzacions terroristes. El portaveu del departament de la policia d'Aurora ha explicat que l'home portava un fusell, una escopeta, una pistola i una armilla antibales.

La policia interroga, a hores d'ara, el presumpte autor de la matança mentre les forces de seguretat són a l'apartament del jove que, segons la policia, és ple d'explosius preparats per esclatar.

La matança ha motivat canvis en l'estrena de la pel·lícula a Europa. A París, la festa s'ha cancel·lat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut