Badalona

Albiol diu als musulmans de Badalona que no podia permetre "una imatge del Tercer Món"

L'alcalde de Badalona assegura que les oracions al carrer degraden la imatge de la ciutat. Els musulmans de la ciutat han accedit a pregar en un recinte tancat per evitar conflictes, però asseguren que Albiol no té cor.

RedaccióActualitzat
La comunitat musulmana dels barris d'Artigues i Sant Roc de Badalona ha acceptat la proposta de l'Ajuntament i resarà al pati d'un antic institut mentre duri el Ramadà per evitar conflictes amb el consistori.

Des de fa vuit anys, els musulmans pregaven a la Camarón de la Isla del barri de Sant Roc. El govern de la ciutat, en mans del PP, però considerava que les oracions en la via pública degradaven la imatge de la ciutat i els va prohibir resar al carrer.

L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, havia fet de la qüestió un dels objectius del seu mandat. Albiol s'ha mostrat satisfet de la decisió i ha afirmat que "la tercera ciutat de Catalunya no es podia permetre el luxe de consentir una imatge més pròpia del Tercer Món". Assegura que l'ús de la plaça com a lloc de reunió dels fidels musulmans l'"avergonyia".

Albiol ha deixat clar que a Badalona "hi ha una normes que són iguals per a tothom". L'alcalde ha desafiat a qui no li agradi la decisió que li doni la direcció de casa seva i els enviarà "a resar a la porta de casa seva".

L'Ajuntament ha ofert als fidels el lloguer d'un pati d'un antic institut de la ciutat. L'espai se'ls ha cedit previ pagament d'un lloguer per hores que ascendeix fins als 2.000 euros, a més d'una fiança de 6.000 euros.

Albiol assegura que al nou emplaçament "no molesten a la resta de veïns" i considera que ha "imperat el sentit comú". L'alcalde, però, recorda que després de Ramadàla comunitat musulmans haurà de buscar un altre espai perquè "les instal·lacions municipals només serveixen per fer actes puntualment".

"Si Albiol tingués cor ens hagués cedit l'espai gratis"

La comunitat musulmana de Badalona té un sentiment agredolç aquest divendres d'inici de Ramadà. El portaveu del centre islàmic Camí de la Pau, Muhammad Iqbal, reconeix que el lloc que els ha llogat l'Ajuntament és "més adequat" que la plaça Camarón de la Isla, os resaven fins ara.

D'altra banda, però, Iqbal lamenta que l'alcalde tingui poca sensibilitat vers el seu col·lectiu. Assegura que "si tingues cor, ens l'hauria cedit gratuïtament, però hem pagat 2.000 euros amb molt de gust perquè no volem entrar en confrontacions".

La comunitat musulmans accepta no tornar a resar al carrer, però demana a Albiol que sigui "més flexible" i els doni temps per buscar un local alternatiu. Iqbal demana a l'Ajuntament poder fer més oratoris perquè amb els actuals no hi ha prou espai per a tots els fidels.

La voluntat de l'Ajuntament és que en el futur no es torni a resar a la via pública. De fet, a la plaça Camarón de la Isla, el govern municipals ha projectat la instal·lació de la nova comissaria de la Guàrdia Urbana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut