Lleida

El jutge considera patrimoni català les obres d'art de la Franja en litigi amb el bisbat de Barbastre-Montsó

Una sentència judicial manifesta la incompetència del govern d'Aragó per reclamar les 113 peces d'art diocesà que hi ha al museu de Lleida.

RedaccióActualitzat
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé ha anunciat que el jutjat contenciós administratiu de Lleida ha desestimat i manifestat la incompetència del govern d'Aragó per reclamar les 113 peces d'art diocesà de la Franja de Ponent que actualment són al Museu de Lleida.

Reñé ha remarcat que, tot i que es pot apel·lar, ''ja es manifesta el camí per negar el reclam d'unes peces que estan en territori català''. La sentència respon a un recurs del govern d'Aragó del 2009 que va presentar després que el consorci del museu es negués a lliurar les peces d'art de la Franja i recull les al·legacions que tant la diputació com altres membres del consorci van presentar quan el govern de l'Aragó va presentar el recurs per demanar les peces en litigi amb el bisbat de Barbastre-Montsó.

La sentència indica que el magistrat considera que el govern d'Aragó no pot demanar l'art ni n'és competent perquè es troba en un territori que no és el seu, Catalunya. La sentència també diu, sense entrar a valorar l'origen dels béns, que són patrimoni cultural català i estan gestionats per un consorci que és qui en té la potestat per decidir el seu ús.
Anar al contingut