Imatge de la mandíbula humana trobada a Talteüll.
Un estudiant troba una mandíbula humana de 450.000 anys.
Talteüll, Catalunya Nord

Troben una mandíbula humana de 450.000 anys al jaciment prehistòric de Talteüll

Avui, al jaciment preshitoric de Talteüll, a la Catalunya Nord, han presentat una troballa arqueològica destacable. es tracta d'una nova mandíbula humana de 450.000 anys. El fòssil el va descobrir el 6 de juliol un estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'han extret fa només unes hores. La mandíbula era en una capa de sediments pròxima a on fa 41 anys es va trobar el crani de l'Home de Talteüll.

RedaccióActualitzat
Els arqueòlegs han trobat una nova mandíbula humana de 450.000 anys al jaciment prehistòric de Talteüll, a la Catalunya Nord.

La descoberta la va fer el passat 6 de juliol un estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona i aquesta tarda, ha estat la paleontòloga, Marie Antoinette de Lumley que s'ha encarregat d'extreure el preciós fòssil.

La mandíbula estava al mig de restes d'ossaments animals i en una capa de sediments a prop d'on fa 41 anys es va trobar el crani de l'Home de Talteüll.

Amb aquesta són 130 una les restes humanes que s'han trobat en aquest jaciment i la cinquena mandíbula que permetrà aprofundir en el coneixement dels homo erectus europeus.



Anar al contingut