Entrada d'un hospital de la xarxa d'utilització pública
La factura de la XHUP puja a 345 milions i la de les escoles concertades, a 21.
Barcelona

Els problemes de tresoreria fan perillar els pagaments immediats a escoles i hospitals concertats

El Servei Català de la Salut té greus problemes per pagar la factura d'aquest mes dels hospitals de la xarxa d'utilització pública. La Generalitat també ha informat els centres d'ensenyament concertats que ha d'ajornar almenys fins al setembre el pagament de les despeses corrents.

RedaccióActualitzat
Els problemes de tresoreria de la Generalitat estan afectant ja alguns serveis als ciutadans. El director del Servei Català de la Salut va informar divendres a les dues patronals dels hospitals de la xarxa d'utilització pública, la XHUP, que la Generalitat té greus problemes per pagar-los la factura d'aquest mes.

Puja a 345 milions d'euros. Aquests diners són els que necessiten 56 hospitals, 60 centres d'atenció primària i tots els centres sociosanitaris i de salut mental per pagar nòmines i proveïdors.

La XHUP atén el 70% de la població i ja ha estat a punt de no cobrar diverses vegades en els últims mesos, tot i que a última hora s'ha solucionat, com intenten fer ara.

Pagament ajornat

La Generalitat també ha informat els centres d'ensenyament concertats que ha d'ajornar almenys fins al setembre el pagament de les despeses corrents corresponents al mes de maig i juny; una factura aproximada de 21 milions d'euros. Aquests diners servirien per pagar llum, aigua i les nòmines del personal no docent.

De moment, la majoria de centres fan front a aquestes despeses a través de pòlisses de crèdit.

Anar al contingut