Madrid

Gallardón avança que la malformació del fetus no serà un supòsit per avortar

El ministre de Justícia avança en una entrevista a "La Razón" que la futura llei de l'avortament protegirà per igual els fetus que presentin algun tipus de malformació i els que no. Alberto Ruiz-Gallardón considera èticament inconcebible conviure amb l'actual legislació.

RedaccióActualitzat
El govern de Mariano Rajoy està revisant l'actual llei de l'avortament amb l'objectiu de tornar a una legislació més restrictiva que l'actual, que permet l'avortament lliure fins a les 14 setmanes. Aquesta possibilitat desapareixerà i sembla que no serà l'única.

El ministre de Justícia ha avançat que la malformació del fetus no serà un supòsit per avortar. Així ho afirma Alberto Ruiz-Gallardón en una entrevista que publica aquest diumenge el diari "La Razón". El popular diu que no entén que hi hagi diferents nivells de protecció, en funció de si el fetus presenta o no alguna malformació o minusvalidesa.

L'exalcalde de Madrid considera "èticament inconcebible" que s'hagi estat tant de temps convivint amb l'actual legislació, que a part de l'avortament lliure també preveu la possibilitat d'interrompre l'embaràs fins a les 22 setmanes en cas de risc per a la vida o la salut de la dona o de greus anomalies del fetus. Quan aquests problemes siguin incompatibles amb la vida o puguin comportar una malaltia extremadament greu o incurable, no hi ha límit per avortar i és un comitè mèdic qui decideix si és pertinent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut