El guia explica al grup una de les històries negres de Barcelona a la plaça Reial.
La ruta recorre el Gòtic i el Raval els divendres i dissabtes d'estiu.
Barcelona

Descobrir Barcelona a través dels crims que hi ha hagut

Una empresa crea una ruta per descobrir la crònica negra de la ciutat, en el vessant més truculent. Fa recorreguts de nit pels carrers del barri Gòtic i del Raval cada divendres i dissabte fins al 15 de setembre.

RedaccióActualitzat
Descobrir la Barcelona més truculenta seguint el rastre dels crims que s'hi han comès al llarg de la història. Assassinats passionals, polítics, en sèrie... Una nova proposta de ruta per als divendres i dissabtes d'estiu, fins al 15 de setembre, en un recorregut nocturn pel Raval i el barri Gòtic.

Arrenca al carrer d'Avinyó. Als inicis del segle XX, era l'epicentre dels bordells de Barcelona. Després de la Guerra Civil, hi va arribar des d'Osca Carmen Broto per buscar-se la vida. Aquí va trobar l'èxit i diners, però el gener del 1949 també hi va trobar la mort.

Des d'aquí, i passant per la plaça Reial, fem un salt fins a meitats del segle XIX. A les portes del Teatre Principal, veiem els detalls de l'anomenada "doble mort" del coronel Blas Durana. Després d'assassinar la seva amant -una baronessa de l'alta societat-, es va suïcidar per evitar ser executat al garrot vil.

I d'aquí al Raval, amb parada a l'Hospital de la Santa Creu, i acabant al petit carrer dels Picalquers. Al veïnat de la coneguda -i popular- Enriqueta Martí, la "Vampira del Raval".

La ruta segueix per altres escenaris d'una Barcelona tan negra com interessant per als més curiosos d'aquestes nits d'estiu. Es fa amb audioguia i el preu estàndard és de 14 euros per persona.

Anar al contingut