Barcelona

El risc d'incendi baixa a l'interior però puja cap al nord-est

El risc d'incendi baixarà dijous a ll'interior, amb la normalització de les temperatures. En canvi, serà més alt cap al nord-est. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el pla INFOCAT a 17 comarques catalanes.

Alberto AlcántaraActualitzat
Aquest dijous, el risc d'incendi baixarà cap a la Catalunya Central però pujarà cap al nord-est: serà entre molt alt i alt cap a Girona, Terres de l'Ebre i, més puntualment, a la Catalunya central. Hi haurà Perill entre alt i moderat a la resta de l'interior i prelitoral. Perill moderat cap al litoral i baix al Pirineu més occidental, tal i com podem veure en el mapa elaborat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.


Avui esperem un descens de les temperatures, que no arribaran als valors extrems d'ahir: recordem que es van assolir els 41 graus a Vinebre o els 40 a Torroja del Priorat i van quedar amb pics d'entre els 33 i els 37 graus a gairebé totes les comarques catalanes.
Tret del litoral, on les marinades regulen les temperatures les temperatures, avui esperem màximes entre dos i quatre graus inferiors. La humitat també pujarà una mica amb respecte a la d'ahir. Pel que fa al vent, destacarem la tramuntana, que bufarà cap a l'extrem nord-est amb cops moderats o puntualment forts fins a mig matí i, de nou, al final del dia.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat a 17 comarques catalanes, sobretot a l'interior del país. Són aquestes: 

L' Anoia, el Bages, Osona, el Solsonès, el Gironès, el Pla de l'Estany, l'Alt i el Baix Empordà, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià, la Conca de Barberà, el Priorat, el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. 

Recordeu els consells de prevenció: sobretot no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar fer qualsevol activitat que generi un risc d'incendi. . En cas que es vegi alguna columna de fum, s'ha de trucar al telèfon d'emergències 112.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut