Imatge de la boirina que ha omplert el cel de Barcelona (Foto: Juan Mellen)
Imatge de la boirina que ha omplert el cel de Barcelona (Foto: Juan Mellen)
Barcelona

L'olor de cremat de l'incendi de l'Alt Empordà arriba al Maresme i a Barcelona

Una borina de fum i de cendra ha arribat a l'àrea metropolitana de Barcelona i també a la comarca del Maresme. L'olor arriba a les Balears, a Mallorca i Menorca, i també a Vilanova i la Geltrú.

RedaccióActualitzat
Una forta olor de cremat, olor de cendra i de pi cremat, ha arribat al Maresme i a Barcelona aquest dilluns al matí. L'olor del fum de l'incendi que crema a l'Alt Empordà s'ha notat també a les Balears, a Palma, la capital de Mallorca, i també ha arribat a l'illa de Menorca, segons ha explicat el meteoròleg Francesc Mauri.

Tot i que el foc se situa a més de 150 quilòmetres, el fum de l'incendi ha arribat fins a la capital catalana i s'ha fet perceptible fins i tot en les estacions del metro, segons ha informat un portaveu de Protecció Civil de la Generalitat. La ciutat de Barcelona s'ha cobert així d'una boirina groguenca que és visible des de Vallvidrera.

L'olor de cremat ha sorprès els barcelonins, que han fet piulades per comentar-ho, com aquesta de l'humorista Berto Romero, que ha estat retuitejada per la xarxa.

Més tard, des de Vilanova i la Geltrú han indicat que també oloraven el fum.

Que l'olor de fum arribi tan lluny s'explica pel vent de la tramuntana que bufa al lloc de l'incendi, encara que al llarg de dilluns està previst que vagi perdent força.

D'altra banda, hi ha 2 municipis de l'Alt Empordà on continua la instrucció de confinament dels veïns en els seus domicilis: Darnius i Terrades.


Anar al contingut