Barcelona

Mor l'editora i escriptora Esther Tusquets als 75 anys

Va ser la directora de la coneguda editorial Lumen durant gairebé 40 anys. A més de la seva trajectòria al món editorial, va publicar una desena de títols.

RedaccióActualitzat
L'escriptora i editora Esther Tusquets ha mort als 75 anys a l'hospital Clínic de Barcelona a causa d'una pulmonia. Tusquets, que patia Parkinson des de feia anys, va néixer a Barcelona l'agost de 1936. Va estudiar a l'Escola Alemanya i després a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar en Filosofia i Lletres en l'especialitat d'Història.

Als anys 60 es va endinsar en el món editorial i va dirigir durant gairebé 40 anys l'editorial Lumen, un dels segells de prestigi del món del llibre a Catalunya, actualment enquadrat dins el grup Random House Mondadori.

A més d'editora, escriptora

A banda de la seva trajectòria com a editora, Tusquets té una desena de títols publicats, entre ells una triloga novel·lesca formada per "El mateix mar de tots els estius", la seva primera novel·la, que es va publicar el 1978; "L'amor és un joc solitari", i "Encallada després de l'últim naufragi".

A "Confessions d'una editora poc mentidera", un dels seus últims llibres, publicat el 2005, explica les seves experiències com a editora. També va escriure amb el seu germà, l'arquitecte Òscar Tusquets, unes memòries familiars: "Temps que van ser". La seva última obra va ser "Correspondència privada".

El 2005 va rebre la Creu de Sant Jordi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut