El jutge Baltasar Garzón, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
L'exmagistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Londres

Baltasar Garzón serà l'advocat de Julian Assange

L'exjutge de l'Audiència Nacional ha acceptat el cas després de reunir-se amb Assange a l'ambaixada de l'Equador a Londres, on es troba asilat des que es va confirmar que havia de ser extradit a Suècia per ser jutjat.

RedaccióActualitzat
L'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón serà l'advocat de Julian Assange, fundador i cara visible de Wikileaks.

La informació es va difondre per les xarxes socials i ha estat confirmada pel portaveu de la companyia. Wikileaks assegura que Garzón ha pres la decisió després de reunir-se amb Assange a l'ambaixada de l'Equador a Londres, on espera que li atorguin asil polític per evitar ser extradit a Suècia, on se'l reclama per jutjar-lo per violació. 

Garzón ha expressat la seva preocupació per la falta de garanties amb què s'està actuant contra el fundador de Wikileaks i diu que defensarà tant els interessos d'Assange com els de la mateixa Wikileaks.

Segons Garzón, la seva intenció és posar al descobert la campanya orquestrada des dels Estats Units i amb la connivència dels governs britànic i suec contra Assange amb l'objectiu de desprestigiar-lo tant a ell com la seva feina.

Anar al contingut