Imatge del satèl·lit "Terra" del 24 de juliol

Cicatriu de foc a l'Alt Empordà

Néstor GómezActualitzat
El foc de l'Alt Empordà dels últims dies han deixat una cicatriu clarament visible sobre el terreny però també ho és des de l'espai.

Observeu les dues imatges del satèl·lit Terra ampliat cap al nord-est de Catalunya. La primera imatge correspon a una imatge tractada per visualitzar millor les zones d'estudi. En aquest cas trobem:
- De color verd es veu la massa vegetal: el verd fosc correspon a massa forestal i el verd més brillant a conreus de regadiu.
- De color gris, zones seques: conreus de secà, poblacions, entre d'altres.
- De color grana: zona cremada per l'incendi

D'aquesta imatge, s'observa d'on arrenca el foc i el seu sentit de desplaçament. El punt d'origen de la Jonquera és la punta de llança d'un foc desplaçat cap al sud per efecte de la tramuntana.

La segona imatge és una imatge visible, el mateix que l'ull humà veuria des de l'espai. A la part central del cercle groc es troba situada la zona cremada i que s'aprecia per la tonalitat més negra que deixa el paisatge desolat pel foc.

El satèl·lit Terra, situat a una altura de 675 quilòmetres, ha pogut fotografiar sense dificultat la zona afectada per l'incendi. Aquest satèl·lit, llançat el 1999, té com a principal missió observar la Terra per avaluar l'evolució de la natura i el canvi climàtic.

És un satèl·lit polar, és a dir, dóna voltes a l'entorn del planeta captant imatges de tota la superfície terrestre. Les imatges les podeu consultar a NASA Earht.

Anar al contingut