El secretari general de CDC, Oriol Pujol
El secretari general de CDC, Oriol Pujol
Barcelona

Hisenda situa Oriol Pujol com a "col·laborador necessari" en la trama de la ITV

Segons informen diversos diaris, l'informe situa també com a col·laborador necessari de la trama que va intentar, suposadament, manipular els concursos de concessions de les ITV qui va ser director general de consum i seguretat industrial de la Generalitat entre el 1994 i el 2004, Josep Tous.

RedaccióActualitzat
Un informe de l'Agència Tributària situa el secretari general de CDC, Oriol Pujol, com a "col·laborador necessari" en la presumpta trama empresarial que a Catalunya va intentar, suposadament, manipular els concursos de concessions de les ITV a Catalunya. Segons informen avui diversos rotatius, l'informe situa també col·laborador necessari qui va ser director general de Consum i Seguretat Industrial de la Generalitat entre el 1994 i el 2004, Josep Tous, que el mes de març passat va dimitir com a número dos de la Diputació de Barcelona després de ser detingut per la seva implicació en aquesta trama.

Oriol Pujol seria, segons diversos diaris que citen l'informe d'Hisenda, "l'home encarregat d'aportar la influència política i de procurar fer els moviments oportuns, en concret en la subdirecció de seguretat industrial". El secretari general de CDC hauria participat en un dinar a Barcelona amb dos empresaris implicats en la trama. Tots dos imputats haurien parlat dels seus contactes amb Pujol, a qui es referien amb el nom de Zumosol o amb les sigles O.P.

L'informe també destaca que Pujol va estar "en tot moment informat de l'estat de les negociacions" i considera que de les converses "es desprèn que Josep Tous era la seva mà executora".

Ni imputat ni citat a declarar

Pujol, però, no ha estat citat a declarar ni tampoc està imputat en aquest cas, que investiga el jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona. A més, fonts de CDC han negat que Oriol Pujol tingui res a veure amb aquesta qüestió

D'altra banda, la investigació situa l'exalt càrrec de la Diputació com a presumpte enllaç entre els empresaris imputats i el sotsdirector general de Seguretat Industrial de la Generalitat, Isidre Masalles, també detingut al març per la seva presumpta implicació en el cas.

L'Agència Tributària ha descobert durant la investigació del cas suposades factures falses en les activitats d'alguns dels implicats. Entre d'altres, hi hauria algunes factures emeses per una empresa de la dona d'Oriol Pujol, Anna Vidal Maragall, a través de la seva empresa Avima Projectes.

La jutge Silvia López Mejía va obrir diligències sobre aquesta suposada trama l'estiu passat arran d'unes converses intervingudes en el "cas Campió", en què s'investiga per suborn l'exministre José Blanco. Unes converses que apuntaven un possible tràfic d'influències en la concessió dels serveis de la ITV a Catalunya.
Anar al contingut