Londres

Mario Draghi: "El BCE està preparat per fer tot el possible per preservar l'euro. I n'hi haurà prou"

"El BCE està preparat per fer tot el possible per preservar l'euro. I n'hi haurà prou". Així de contundent s'ha mostrat el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, que ha insistit que l'ens considera l'euro com una moneda "irreversible" i l'ha comparat amb un "borinot que no ha de volar, però ho fa". I afegeix: "L'euro ha de transformar-se en una abella reial, i ho farà".

RedaccióActualitzat
El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ha assegurat que farà "tot el possible" per protegir l'euro, incloent-hi la possibilitat d'actuar per contenir els elevats costos de finançament dels països. "Dins el nostre mandat, el BCE està preparat per fer tot el possible per preservar l'euro i, creguin-me, n'hi haurà prou", ha assegurat el president del BCE en una conferència pronunciada a Londres.

Draghi ha assegurat que el BCE se'n responsabilitzarà "en la mesura que la prima de risc sobirana afecti negativament el funcionament dels canals de transmissió de la política monetària". I és que, segons ha afegit: "Forma part del nostre mandat".

Durant la seva intervenció, el president del BCE ha insistit que l'ens considera l'euro com una moneda "irreversible" i l'ha comparat amb un "borinot que no ha de volar, però ho fa". Tot i això, es mostra optimista: "L'euro ha de transformar-se en una abella reial, i ho farà".

Les paraules del màxim responsable del Banc Central Europeu han estat gairebé màgiques perquè han  tingut conseqüències immediates als mercats de deute, que s'han relaxat significativament i arriben l'endemà que un membre de l'entitat ja va apostar per poder donar una llicència bancària al Fons de Rescat Europeu per poder comprar deute públic. Va ser el membre del BCE per Àustria, Ewald Nowotny, qui va dir que el fons de rescat europeu hauria de tenir llicència bancària per augmentar la seva capacitat d'acció.

Aquesta és una de les accions que podria dur a terme el Banc Central Europeu però n'hi ha d'altres com la compra de deute espanyol als mercats o un nou subministrament de liquiditat als bancs. Sigui quina sigui l'opció triada és ben cert que suposa un canvi de discurs contundent del BCE i del mateix Mario Draghi, que aquest cap de setmana deia, en una entrevista a Le Monde, que no li tocava resoldre els problemes financers dels estats. Un missatge que reforçava la negativa a actuar per part del BCE.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut