Imatge d'arxiu de pantalles amb l'evolució de l'Ibex i la prima de risc (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de pantalles amb l'evolució de l'Ibex i la prima de risc (Foto: EFE)
Madrid

El suport francès i alemany a l'euro dispara la borsa espanyola un 3,91%

El selectiu espanyol ha escalat al tancament fins als 6.618 punts, amb un avanç setmanal del 5,94% i unes pèrdues anuals del 22,75%, mentre que la prima de risc espanyola seguia baixant, fins als 535 punts bàsics, poc abans del tancament del mercat.

RedaccióActualitzat
El principal indicador de la borsa espanyola, l'Íbex 35, ha pujat un 3,91% després que els governs francès i alemany refermessin la seva disposició a aplicar les mesures necessàries per salvar l'euro.

El selectiu espanyol ha escalat al tancament fins als 6.618 punts, amb un avanç setmanal del 5,94% i unes pèrdues anuals del 22,75%, mentre que la prima de risc espanyola seguia baixant fins a tancar en els 535 punts bàsics. 

En un comunicat, París i Berlín comparteixen amb el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, la seva determinació per protegir la moneda única, una declaració que els inversors van interpretar ahir com la posada en marxa imminent de mecanismes per alleujar la pressió sobre el deute espanyol i italià.

La garantia d'Alemanya i França, ha portat el Santander a sumar un 5,99% i el BBVA un 4,93%. Telefónica ha guanyat un 2,96%. Els guanys més importants els ha obtingut Repsol amb un augment de l'11,42% i el Popular amb un 6,84%. Només Gamesa s'ha endinsat en pèrdues, amb una caiguda del 3,32%.
Anar al contingut