Tres bombers remullen la zona de l'incendi de l'Empordà
Tres bombers remullen la zona de l'incendi de l'Empordà
Figueres

Donen per controlat l'incendi de l'Empordà després de cinc dies i 13.000 hectàrees cremades

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat el foc de l'Empordà. Ha estat aquest divendres a primera hora del matí, a les 7.40, gairebé cinc dies després que s'iniciés. Hi ha 13.000 hectàrees cremades.

RedaccióActualitzat
Cinc dies després del fatídic diumenge 22 de juliol, els bombers han pogut donar per controlat el foc de l'Empordà. L'incendi, que ha cremat més de 13.000 hectàrees.

Set dotacions continuaran vigilant durant tot el dia la zona davant qualsevol possible revifalla, i per aconseguir extingir del tot l'incendi al més aviat possible. També està previst que un helicòpter s'incorpori a fer tasques de reconeixement.

El foc s'ha pogut controlar després d'una nit tranquil·la en què una vintena de dotacions han continuat remullant la zona i no han detectat cap tipus de flama. El foc ha estat difícil de controlar pel vent que ha fet revifar diversos focus al llarg de dijous, sobretot la zona situada al sud del pantà de Boadella.

Per municipis, els més afectats han estat Capmany, amb 2.637 hectàrees cremades, i la Jonquera, amb 2.365. La resta de termes municipals afectats han estat Llers (1.591), Agullana (1.365), Darnius (1.064) Biure (961), Boadella i les Escaules (909); Terrades (583); Masarac (483), Avinyonet de Puigventós (461); Vilanant (437), Cantallops (430), Pont de Molins (334), Sant Climent Sescebes (128), Figueres (26), Vilafant (25) i Cabanes (18).

Aquest divendres, la vicepresidenta Joana Ortega es reunirà amb els alcaldes dels 17 municipis afectats, per valorar els danys provocats per l'incendi.

31 comarques en alerta per foc

La Direcció General de Protecció Civil manté en fase d'Alerta el pla Infocat per l'alt risc d'incendi forestal que afecta tot el país. Hi ha 31 comarques en alerta.

L'elevat risc d'incendi ha fet necessari el tancament de l'accés als massissos del Montsant, les Gavarres i Cadiretes per part dels agents rurals i amb la col·laboració de Mossos d'Esquadra amb caràcter extraordinari.

Totes les carreteres obertes

Les dues últimes vies que estaven tancades a causa de l'incendi s'han reobert al trànsit. Són la GI-504 entre Boadella d'Empordà i Terrades i la FIV-5042 entre Boadella i els Escaules, totes dues en els dos sentits de la marxa.


Anar al contingut