Imatge de cables de connexió d'ordinadors.
Empreses catalanes s'han adjudicat alguns contractes de la Generalitat.
Barcelona

La Generalitat preveu estalviar entre el 26 i el 36% en aplicacions informàtiques

La Generalitat adjudica a diferents empreses del sector TIC 15 contractes per un valor de 1.000 milions d'euros amb una durada de 6 anys o 8 anys. Els contractes adjudicats afecten a dues terceres parts de l'Administració de la Generalitat i s'aconseguirà un estalvi de la despesa per aquests conceptes d'entre un 26 i un 36%. Per primera vegada, empreses catalanes han aconseguit adjudicar-se contractes de gran volum, en competència amb les grans empreses multinacionals.

RedaccióActualitzat
El Departament d'Empresa i Ocupació ha anunciat l'adjudicació provisional de 15 contractes a diferents empreses del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, el sector TIC, pel procediment dels anomenats "diàlegs competitius".

Grans empreses com T-Systems, Telefonica o Indra han obtingut els contractes més grans del pastís, de gairebé 1.000 milions d'euros, però, per primera vegada, unes quantes empreses catalanes que es van unir expressament també han aconseguit contractes importants.

Els contractes adjudicats avui, d'entre 6 i 8 anys de duració, cobriran els serveis d'aplicacions informàtiques i suport als usuaris de dues terceres parts de l'Administració de la Generalitat. Amb el nou procediment, el govern preveu millorar, modernitzar i innovar els serveis de l'Administració i estalviar entre un 26 i un 36 per cent del pressupost dedicat a aquests conceptes.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha explicat que, en aquest sentit, "estem complint allò que ens va dir el president de la Generalitat, de fer més amb menys. Amb aquest concurs, les empreses, les entitats i l'Administració farem molt més amb molt menys" i ha afegit que "aquestes adjudicacions permeten estalviar un mínim del 25% de la factura que la Generalitat pagava fins ara pels mateixos serveis".

El nou model també permetrà donar suport i dinamitzar el teixit empresarial d'aquest sector i les noves tecnologies a Catalunya.
Anar al contingut