Un home fa un gest contrariat en pagar el peatge de l'AP-7 a la Roca del Vallès
Els conductors reaccionen amb indignació a l'augment de tarifes (Foto: ACN)
Barcelona

Abertis xifra en 388 els conductors que han secundat la cinquena jornada del #novullpagar

La protesta va ser especialment sorollosa al peatge de Mollet. En aquest peatge es van concentrar la majoria de casos de conductors que es van negar a pagar. Segons Abertis, van ser 201.

RedaccióActualitzat
La concessionària Abertis ha informat que fins a 388 conductors van participar en la cinquena jornada del moviment #novullpagar, que demana la gratuïtat dels peatges a Catalunya. Això suposa, segons la concessionària, el 0,092% del total de transaccions del dia.

La protesta va ser especialment sorollosa al peatge de Mollet, on un centenar de persones van col·lapsar el peatge com a protesta per l'increment de les tarifes. En aquest peatge es van concentrar la majoria de casos de conductors, 201, que es van negar a pagar.

L'acció va provocar fins a dos quilòmetres de retenció i Abertis va haver d'apujar barreres durant una estona, per seguretat i per evitar el col·lapse de vehicles.

En un comunicat, la companyia afirma que en els casos d'impagament registrats "es procedirà a fer la reclamació per via administrativa dels imports dels peatges no satisfets, així com la corresponent denúncia al Servei Català de Trànsit". En el #novullpagar del 17 de juny es van comptabilitzar 1.074 casos (el 0,25% de les transaccions del dia).

Aquesta última convocatòria del moviment #novullpagar arriba després de l'anunci del govern espanyol que ha encarit de forma unilateral els peatges que depenen de Foment. A Catalunya, això es tradueix en un augment de preus del 7,5% a l'AP-7 i l'AP-2 i al voltant d'un 3% al peatge de Mollet, perquè és de titularitat compartida.

Abertis ja ha publicat les noves tarifes per a l'AP-7 i l'AP-2, el trajecte a la Jonquera i el peatge de Mollet.

L'encariment no s'acaba aquí. Al setembre, entra en vigor la pujada de l'IVA i els peatges seran, sumant-hi els dos augments, un 10,5% més cars que fins aquest dissabte.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut