L'uniforme típic dels estudiants d'Oxford
L'uniforme típic dels estudiants d'Oxford
Londres

La Universitat d'Oxford canvia les seves estrictes normes de vestir per no discriminar els transsexuals

La històrica universitat ha decidit trencar la rigidesa de les seves regles perquè les persones transsexuals no hagin d'anar als exàmens amb un uniforme amb el qual no se sentien còmodes.

RedaccióActualitzat
La històrica universitat britànica d'Oxford ha decidit canviar el seu codi de vestir per no discriminar els seus alumnes. Segons publica el diari universitari "The Oxford Students", la institució permetrà als seus alumnes transsexuals vestir d'acord amb la seva identitat sexual i no pas amb el seu sexe oficial.

A Oxford, els estudiants han d'anar vestits d'uniforme als exàmens. Si no, poden rebre càstigs. Fins ara, els estudiants transsexuals havien de complir aquesta norma i anar vestits segons el sexe que consta als documents oficials.

A petició del sindicat d'estudiants, el rectorat ha decidit que a partir d'ara no serà obligatori ajustar-se al vestir exigit per a cada sexe, i homes i dones podran escollir si porten faldilla o pantalons.

La directora de l'associació de gais, lesbianes i transsexuals de la universitat, Jess Pumphrey, s'ha mostrat satisfeta perquè, diu, els canvis "eliminaran un estrès innecessari" per a aquests estudiants, que senten que són del sexe contrari al de naixement.

La norma de vestimenta oficial de l'antiga universitat d'Oxford és de pantalons negres i camisa i llaç blancs per als nois i faldilla i mitges negres, amb camisa blanca i llaç negre al coll per a les noies. Tot plegat sota una túnica negra.
Anar al contingut