Barcelona

Tocs de clàxon i cues a Mollet en el #novullpagar d'urgència contra l'encariment dels peatges

Cinquè #novullpagar convocat d'urgència per l'encariment dels peatges de l'AP-7, l'AP-2 i la C-33. A Mollet del Vallès, les protestes han col·lapsat les barreres i s'han registrat quilòmetres de cues.

RedaccióActualitzat
Resignats, contrariats o directament indignats. Són els tres estats d'ànims que poden escollir els conductors catalans que s'apropen als peatges de l'AP-7, l'AP-2 i la C-33. Aquestes tres vies són més cares des de la mitjanit d'aquest dissabte per una decisió llampec del Ministeri de Foment.

La mesura no agrada als conductors. La majoria han reaccionat fent sonar els seus clàxons a les barreres i alguns s'han apuntat al lema del "No vull pagar".

Solidaritat Catalana per la Independència ha fet un #novullpagar d'urgència al peatge de Mollet, amb el suport de la plataforma Prou Peatges. En aquest punt, s'han format fins a dos quilòmetres de cues en sentit Granollers quan un grup de persones s'ha concentrat davant els peatges. Alguns vehicles s'han vist atrapats. Molts d'ells, estrangers que no entenien què passava.

Alguns conductors, que marxaven de vacances, s'han queixat de la protesta. D'altres s'hi han adherit. Davant del col·lapse, Abertis ha decidit aixecar les barreres. Cap a la una del migdia, la situació s'ha normalitzat.

Desmuntar una barrera

Al peatge de Girona Nord de l'AP-7, l'organitzador del moviment No vull pagar, Josep Casadellà, s'ha presentat amb un tornavís i una clau anglesa. Tenia la intenció de desmuntar una barrera del peatge com a gest simbòlic, però tant els Mossos d'Esquadra com el personal dels peatges li ho han impedit. Casadellà ha explicat que li han dit que "impedirien qualsevol acció dins del peatge".

L'impulsor de "No vull pagar" només ha pogut posar dues reclamacións a les oficines de l'autopista en contra de la pujada dels peatges. L'impulsor de la campanya ha explicat que estan treballant per realitzar noves mobilitzacions en els propers mesos i ha fet una crida a tots els ciutadans perquè participin en el proper #novullpagar a la Jonquera, el 19 d'agost.

Un 7,5% més cars

El govern espanyol ha encarit de forma unilateral els peatges que depenen de Foment. A Catalunya això es tradueix en un augment de preus del 7,5% a l'AP-7 i l'AP-2 i al voltant d'un 3% al peatge de Mollet, perquè és de titularitat compartida.

Abertis ha publicat les noves tarifes per a l'AP-7 i l'AP-2, el trajecte a la Jonquera i el peatge de Mollet.

L'encariment no s'atura aquí. Al setembre, entra en vigor la pujada de l'IVA i els peatges seran, sumant-hi els dos augments, un 10,5% més cars que fins aquest dissabte.

Picabaralla política

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, s'ha manifestat sorpresa i denuncia que és un nou cas de deslleialtat de Madrid que castiga Catalunya. El PP li recorda que les autopistes catalanes són més cares i l'insta a preocupar-se menys del que fa l'Estat.  

Esquerra Republicana i SI denuncien que, amb aquest increment, el govern espanyol pretén finançar les autopistes de Madrid, després de no poder allargar-ne les concessions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut