Barcelona

L'agost començarà amb el pic de calor de la setmana

Dimarts amb sol a bona part del país i temperatures de ple estiu. Alguns núvols baixos al sud i algunes nuvolades al Pirineu. Dimecres, situació molt similar, però amb més calor.

Actualitzat
La setmana comença amb temps estable i anticiclònic. La pressió atmosfèrica anirà pujant i cada cop hi ha més dificultats per al creixement de núvols de pluja. Això ens farà parlar de sol a bona part del país, amb l'excepció d'alguns núvols baixos, probables al litoral. Sembla, però que la tendència serà que es vegin molt més trencats. Tot i això no desapareixeran del tot, especialment al matí i a les comarques costaneres de Barcelona i Tarragona. Les nuvolades de tarda al Pirineu seran menys importants, tot i que no es pot descartar alguna tronada cap al Pirineu. També hi creixeran nuvolades cap a la serralada Prelitoral. Els vents seran de sud i sud-est. El xaloc podrà bufar amb algun cop moderat cap al sud. 

Les temperatures repuntaran i ja es podrien registrar algunes màximes de 35 graus. A molts indrets de Catalunya, voltaran els 32. Les mínimes quedaran afectades pels núvols baixos. La nit pot tornar a ser tropical a la costa. Aquest són els valors de referència, assolits dilluns:

8 graus a Boí
9 graus a Das i la Coma
14 graus a Sort
16 graus a Berga i Vic
18 graus a Girona
19 graus a Cervera i Sabadell
20 graus a Tàrrega
21 graus a Lleida
23 graus a Barcelona-Raval
24 graus a Tarragona i Vinebre
25 graus a Sant Carles de la Ràpita i Mont-roig del Camp

Al País Valencià i les Balears hi haurà la mateixa tendència, amb núvols baixos cada cop més trencats, força sol i temperatures una mica més altes.

I els pròxims dies, pocs canvis

Els mapes del temps ens mostren una situació una mica indefinida a Catalunya, amb influència relativa de l'anticicló de les Açores i amb una pertorbació atlàntica que es mantindrà força estancada a la zona de les illes Britàniques. No hi haurà elements que afavoreixin una gran inestabilitat. Dimecres, les temperatures continuaran pujant i ja farà una mica més de calor. El sol només es veurà amenaçat per algunes nuvolades cap al Pirineu. Dijous augmentaria el risc de ruixats al Pirineu però es mantindria el temps més estable a la resta de Catalunya. Les temperatures quedarien frenades o baixarien una mica. Divendres i dissabte apunten a dies de força sol, molt probablement amb un nou ascens de les temperatures.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut