Madrid

La inflació repunta fins al 2,2% al juliol per l'alça del preu dels medicaments

L'IPC ha pujat dues dècimes al juliol respecte a la taxa de juny. El repunt s'atribueix sobretot als preus dels medicaments i altres productes farmacèutics.

RedaccióActualitzat
La inflació ha pujat fins al 2,2% a Espanya aquest juliol, segons dades provisionals de l'Institut d'Estadística. L'IPC va pujar tres dècimes respecte a la taxa de juny. El repunt s'atribueix sobretot als preus dels medicaments i altres productes farmacèutics.

D'aquesta manera, l'IPC torna a registrar ascensos després d'haver-se mantingut sense variació, en l'1,9%, durant maig i juny. L'última pujada de l'indicador havia estat a l'abril, quan se'n va anar al 2,2% per l'encariment de la llum i el tabac.

El més alt del 2012

Aquest 2,2% del juliol és el nivell més alt que registra l'IPC durant aquest any i el més elevat des del mes de desembre de l'exercici passat, quan la inflació interanual es va situar al 2,4%. Per la seva banda, l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) es va situar al juliol al 2,2%, quatre dècimes per sobre de la taxa del juny.

D'altra banda, l'Institut d'Estadística ha confirmat la davallada del PIB d'un 0,4% entre els mesos d'abril i juny, una dècima més que al primer trimestre, cosa que assenyala com s'agreuja la recessió.

L'organisme estadístic ha recordat que els indicadors avançats només proporcionen informació orientativa, de tal manera que no tenen per què coincidir amb les dades definitives, que es publicaran el pròxim 14 d'agost.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut