Barcelona

Les multes per massatges a les platges es multipliquen per set i les denúncies per venda ambulant es dupliquen

En l'operatiu de la Guàrdia Urbana de les platges, les denúncies relacionades amb la venda ambulant a les platges de Barcelona respecte a l'estiu de l'any passat s'han duplicat. Entre el juny i el juliol se n'han tramitat 4.435.

RedaccióActualitzat
Les denúncies relacionades amb la venda ambulant a les platges de Barcelona respecte a l'estiu de l'any passat s'han duplicat. Entre el juny i el juliol se n'han tramitat 4.435. L'ajuntament vincula aquest augment a la pressió de la Guàrdia Urbana, que, amb prop de 70 agents, treballa aquest estiu al litoral per evitar activitats no autoritzades, sobretot la venda i els massatges il·legals, una pressió que s'ha focalitzat a perseguir els "guaites", que alerten els venedors quan s'acosten els policies, ha afirmat el sergent José Luis Campos, per a qui l'èxit de l'operació rau, sobretot, en "els agents que treballen de paisà".

Pel que fa als massatges il·legals, les denúncies es multipliquen per set en un any i aquest estiu s'eleven a prop de 900.

Alerten del perill de fer-se massatges il·legals

Des del Col.legi de Fisioterapeutes de Catalunya alerten del perill que comporta fer-se massatges amb gent sense titulació i sense les garanties higièniques necessàries. El degà Manel Domingo ha assegurat que "entre persona i persona els massatgistes de la platja no es renten les mans, fet que pot provocar problemes de pell i fongs i que es poden transmetre entre les persones". També ha dit que els massatges mal fets "poden causar lesions en tractar zones muscular i òssies a la sorra".

El sergent i responsable de l'unitat de platges, José Luis Campos, ha explicat que la pressió policial ha provocat que els delinqüents siguin més discrets i aprofitin les hores "de la tarda o nit", quan disminueix la presència policial.

Amb els resultats de l'operació a la mà, Forn ha assegurat que aquest grup de la Guàrdia Urbana tindrà continuïtat a les platges.

D'altra banda, s'ha incorporat una nova llanxa al litoral barceloní que vigilarà "les activitats perilloses d'alguns banyistes".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut