Jocs Olímpics

Usain Bolt s'emporta l'or en els 100 metres i bat el rècord olímpic en la final més ràpida de la història

Usain Bolt és implacable. Ho ha demostrat un altre cop a la final dels 100 llisos. S'ha endut la medalla d'or i a més ho ha fet amb rècord olímpic inclòs amb un crono de 9.63, la segona millor marca de tots els temps. La primera també és seva. El segon ha estat el també jamaicà Yohan blake amb 9.75 i el tercer el nord-americà Justin Gatlin amb 9.79. Dels vuit atletes finalistes, set han baixat dels 10 segons, amb la qual cosa aquesta cursa es considera com la més ràpida de la història.

Actualitzat
Usain Bolt és implacable. Ho ha demostrat un altre cop a la final dels 100 llisos. S'ha endut la medalla d'or i a més ho ha fet amb rècord olímpic inclòs amb un crono de 9.63, la segona millor marca de tots els temps. La primera també és seva, el rècord mundial, establert en 9.58.

Bolt iguala Carl Lewis en repetir or en la mateixa prova, els 100 metres, en dos Jocs Olímpics. No passava des del 1988. Si el jamaicà vol anar més enllà i igualar Lewis en una altra modalitat, haurà d'imposar-se també en els 200 metres llisos.

El segon i medalla de plata ha estat el també jamaicà i campió mundial Yohan Blake amb 9.75 i el tercer, bronze, el nord-americà Justin Gatlin amb 9.79. Dels vuit atletes finalistes, set han baixat dels 10 segons, amb la qual cosa aquesta cursa es considera com la més ràpida de la història.

Bolt va fer 41 passos, a un ritme de 2,4 metres per gambada, amb un vent a favor de 1,5 metres per segon i serrant les dents fins a l'últim metre, sense guardar res.

L'acceleració de Bolt en alguns moments va arribar gairebé als 45 quilòmetres per hora i una velocitat mitjana de 37 quilòmetres per hora. I això que el jamaicà va ser el cinquè en sortir, amb un temps de reacció de 0,165 segons.

El rei de la velocitat volava sobre l'estadi de Stratford directament cap a la llegenda, segon or consecutiu i rècord olímpic. Ni les pors d'una sortida falsa van poder frenar l'extraterrestre groc.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut