Madrid

Els sindicats fan arribar al rei el rebuig i l'"enorme preocupació" pels ajustos

Els líders sindicals han marxat de La Zarzuela sense fer declaracions després d'entrevistar-se amb el rei Joan Carles. Feia dos anys i mig que els líders sindicals no es trobaven conjuntament amb el monarca.

RedaccióActualitzat
Els sindicats han traslladat al rei el seu rebuig i '"enorme preocupació" pels ajustos que està realitzant l'executiu de Mariano Rajoy.

La trobada, convocada pel rei Joan Carles, s'ha celebrat al Palau de La Zarzuela durant prop d'una hora i mitja. Un cop finalitzada la trobada, els líders de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, han marxat del Palau sense fer declaracions.

Abans de la reunió, els líders sindicals han explicat que exposarien davant del monarca que les retallades no estan fent més que agreujar la recessió provocada per la crisi econòmica.

El líder d'UGT ha assenyalat que aquestes polítiques, que segons ha apuntat van començar el maig del 2010, estan duent la situació a extrems "intolerables i inadmissibles" i són "un fracàs total".

La trobada s'ha programat amb caràcter d'urgència a iniciativa del rei, que aquest cap de setmana -expliquen fonts sindicals- s'ha posat en contacte amb els dos secretaris generals de Comissions i UGT. De fet, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez han interromput les seves vacances per assistir a La Zarzuela. Es tracta de la primera visita conjunta amb el rei en dos anys i mig.

L'objectiu és, segons la Casa del Rei, despatxar sobre la situació general que viu Espanya. No hi ha, doncs, per part de La Zarzuela cap agenda concreta sobre la taula.

La convocatòria arriba després que aquest juliol Toxo i Méndez fossin rebuts per la cancellera alemanya, Angela Merkel, i més tard pel president espanyol, Mariano Rajoy.

Els sindicats rebutgen frontalment els nous ajustos i no descarten convocar una vaga general a l'executiu, a qui exigeixen un referèndum.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut