Madrid

Sanitat cobrarà 710 euros l'any als irregulars que vulguin rebre atenció

Els immigrants que no cotitzin hauran de pagar una quota anual de 710 euros per ser atesos a la sanitat pública. Les embarassades i els menors de 18 anys n'estaran exempts, tot i que hauran de pagar el 40% dels medicaments.

RedaccióActualitzat
El Ministeri de Sanitat farà pagar una quota als immigrants en situació irregular que vulguin rebre assistència sanitària pública. El cost d'aquest servei podria pujar a 710 euros.

Segons explica en un comunicat, el Ministeri està preparant uns convenis per a totes les persones que, amb la nova normativa, quedin fora del sistema públic de salut: espanyols que no hagin treballat mai, amb rendes superiors als 100.000 euros anuals i immigrants en situació irregular. El preu seria de 710 euros l'any i de 1.864 per als majors de 65 anys. S'exclouen del pagament els menors de 18 anys, les dones embarassades, els exiliats polítics o les persones que han estat víctimes de tràfic il·legal.

"El paradís de la immigració il·legal"

El portaveu adjunt del grup popular al Congrés i diputat del PP per Almeria, Rafael Hernando, ha explicat que els convenis sanitaris que hauran de subscriure els immigrants sense papers per poder rebre assistència pública tenen com a finalitat que Espanya "deixi de ser el paradís de la immigració il·legal". "els immigrants il·legals el que han de fer és tornar als seus països", a Alemanya, "on qualsevol immigrant que arribi a aquest país sigui legal o il·legal i no tingui la targeta sanitària europea ha de contractar una assegurança mèdica".

Salut no en té constància

El Ministeri assegura que ha enviat aquest projecte a totes les comunitats autònomes perquè hi diguin la seva. El departament de Salut diu que no en té constància i recorda que a Catalunya es permetrà als immigrants en situació irregular l'accés al metge de capçalera i s'estudia de quina manera els pot donar també accés als metges especialistes.

Cal recordar que el govern espanyol va decidir retirar la cobertura sanitària per als immigrants sense papers a partir de l'1 de setembre. Aleshores, la FACUA va avisar que la mesura podia condemnar a mort moltes persones, que era "una immoral perversió" i un "insult ple de cinisme".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut