Actuació del grup Pussy Riot en un temple ortodox rus.
Les tres integrants del grup Pussy Riot van irrompre en un temple ortodox i van cantar una oració contra Putin.
Moscou

La fiscalia russa demana tres anys de presó per a les noies que van cantar contra Putin en una església

Les noies, integrants del grup punk Pussy Riot, van irrompre al principal temple ortodox rus i van tocar en roba interior una cançó contrària al president rus en forma d'oració.

RedaccióActualitzat
La fiscalia russa ha demanat aquest dimarts tres anys de presó per a les tres integrants del grup punk Pussy Riot detingudes acusades d'incitar a l'odi religiós per cantar una oració contra el president rus, Vladímir Putin, a l'altar de la catedral del Crist Salvador de Moscou.

El 21 de febrer, cinc noies de Pussy Riot van irrompre encaputxades en una zona restringida de la catedral, el principal temple ortodox rus, i van començar a tocar la guitarra elèctrica, a cantar i a ballar en roba interior. La cançó incloïa frases com "Mare de Déu, fes fora Putin" i acusava el patriarca de l'Església Ortodoxa Russa, Kiril, de creure en el president rus i no en Déu. Tres de les integrants van ser detingudes, però no s'han pogut identificar les altres dues.

Les noies, que durant el judici van denunciar tortures, es troben en presó preventiva des del mes de març. Es consideren innocents i asseguren que les seves motivacions "van ser exclusivament polítiques" i no pas per insultar els creients.

La pena sol·licitada per la fiscalia és inferior als set anys, la condemna màxima que preveu el codi penal per aquest delicte.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut