Ger

Els bombers aconsegueixen estabilitzar l'incendi de Ger després de cremar 250 hectàrees

Els bombers continuen atacant les flames que cremen a la Cerdanya, que ja estan estabilitzades i s'espera que quedin sota control al llarg del dia. Segons dades provisionals, la superfície calcinada és de 250 hectàrees de pastura, matolls i vegetació.

RedaccióActualitzat
Els veïns de la baixa Cerdanya respiren tranquils després d'un dissabte a la tarda complicat per un incendi a Ger, que ja està estabilitzat i s'espera que en les pròximes hores, si es mantenen les condicions meteorològiques, es pugui donar per controlat.

Els mitjans aeris que treballen en l'extinció del foc han reprès la seva activitat a primera hora de diumenge. Durant la nit i matinada, els Bombers han intensificat les tasques d'extinció amb aigua, eines manuals i màquines pesants per rebaixar la intensitat de les flames i fer barreres per frenar el foc.

La feina s'ha concentrat sobretot al flanc esquerre, que afecta la serra de la Mata de l'Ós, a l'oest de Guils de Cerdanya.

Segons les dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, la superfície cremada és de 250 hectàrees de terreny de pastura, matolls i vegetació.

S'investiguen les causes

Els agents rurals ja han localitzat el punt on s'ha originat el foc, tot i que encara no se'n coneixen les causes.

Les autoritats han recordat l'elevat risc d'incendi que viu Catalunya i han reiterat les crides a la ciutadania perquè en sigui conscient.

Tot i la situació extrema que es viu, la normalització de les temperatures ha permès aquest diumenge aixecar la prohibició d'accés a 7 dels 11 massissos tancats per risc d'incendi.

Hores complicades

Un vent canviant va complicar l'extinció del foc en les seves primeres hores fent girar el sentit de les flames cap a un costat i l'altre.

L'incendi havia començat en una zona de matolls al poble de Niula, al terme municipal de Ger. Allà els veïns van viure moments caòtics quan el fum va arribar a l'interior de la població.

Durant la tarda, l'espès núvol de fum que es va formar va obligar a desallotjar el refugi de La Feixa i a confinar els veïns de Guils a casa seva durant un parell d'hores.

Desplaçat al punt de control dels bombers, el conseller de Territori, Lluís Recoder, va insistir que aquesta mesura s'havia ordenat de forma preventiva, per evitar que cap veí patís una afecció respiratòria pel fum.

Els mitjans aeris no donaven l'abast i van haver d'agafar aigua de diverses piscines, públiques i particulars.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut