Barcelona

Recuperen el llibre "La naturaleza del príncipe", de Roger Peyrefitte, prohibit a Espanya els anys 60

El llibre "La naturaleza del príncipe", de l'escriptor francès Roger Peyrefitte, prohibit a Espanya els anys 60 i que només s'havia publicat en castellà a l'Argentina, ha estat publicat per Navona Editorial. "La naturaleza del príncipe" relata el fet verídic de com l'Església es va organitzar per comprovar la suposada impotència d'un príncep acusat de no consumar el seu matrimoni i que Peyrefitte va descobrir als arxius vaticans, segons ha explicat l'editorial.

Actualitzat
L'acció del llibre se situa a finals del segle XVI a les corts de Màntua i Parma, on el jove príncep Vicente Gonzaga, hereu de Màntua, s'havia casat amb Margarida Farnesio, princesa de Parma i de 14 anys.

Després d'un any de vida en comú, el matrimoni encara no s'ha consumat i la família Gonzaga exigeix al papa Gregori XIII que l'anul·li, tot i que no s'hagi pogut establir clarament qui dels dos és responsable del fracàs.

Finalment, darrere de la porta tancada d'un consistori secret al qual assisteixen prelats afins als dos bàndols, es decideix anul·lar el matrimoni.

Després de l'anul·lació, el gran duc de la Toscana Francesc I està disposat a concedir-li la mà de la seva filla només si prova davant de testimonis que no és impotent i, amb el permís de l'Església, es tria una bella òrfena de Florència, resident en un convent de monges, perquè el príncep demostri la seva capacitat sexual. Així mateix, l'Església es compromet a buscar un bon marit per a l'òrfena i eximir de tot pecat els participants.

Roger Peyrefitte va guanyar el premi Renaudot per la novel·la "Les amistats particulars" i va publicar llibres com "Les ambaixades" i biografies d'Alexandre el Gran i Voltaire.
Anar al contingut