El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, en l'entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio"
El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, en l'entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio"
Barcelona

Álvarez no descarta una fusió d'UGT de Catalunya amb Comissions Obreres

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el secretari general de la UGT de Catalunya ha alertat que hi haurà un "esclat social" si no es prorroga l'ajuda de 400 euros als parats que han esgotat la prestació.

Redacció / Catalunya RàdioActualitzat
El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, no descarta una fusió del seu sindicat amb Comissions Obreres. Josep Maria Álvarez ho ha justificat per la coincidència d'objectius i per la demanda de les mateixes bases. Ho ha explicat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

Álvarez ha reconegut que la crisi i les polítiques de retallades han reforçat la unitat d'acció amb Comissions Obreres, i ha afegit que no és descartable una fusió dels dos sindicats.

En tot cas, el secretari de la UGT a Catalunya també ha explicat que perquè això passi cal que les organitzacions sindicals canviïn i siguin més transparents i participatives.

Alerta de risc d'esclat social


Álvarez avisa que hi haurà un esclat social si el govern central no prorroga l'ajuda dels 400 euros per als parats que han esgotat la prestació d'atur.

"Si no hi ha pròrroga aquest país viurà una tardor encara molt més complexa del que podem imaginar. Hi ha moltes persones que no arriben a final de mes amb els 400 euros. Quan passa això els esclats socials són permanents", ha dit Álvarez.

Segons Álvarez, l'acció del Sindicat Andalús de Treballadors d'assaltar supermercats per donar els aliments a entitats socials no es pot considerar un delicte, sinó una reivindicació.

"No es pot tractar això com un acte delictiu perquè no ho és. No hi ha una intenció de delinquir, sinó de denunciar una situació que es viu en el nostre país un dia sí i l'altre també", ha explicat.

En relació amb el referèndum contra les polítiques de retallades, Álvarez ha explicat que l'Estatut permet aquestes consultes si s'aconsegueixen 230.000 firmes, i s'ha mostrat convençut que es recolliran. Però ha recordat que qui ha de donar el permís final per fer-lo és Madrid.




Anar al contingut