Concentració a favor de l'excarceració del pres d'ETA malalt Josu Uribetxebarria. (Foto: EFE)
La concentració demanant l'excarceració d'Uribetxebarria ha comptat amb la presència de la candidata de Bildu a lehendakari, Laura Mintegi. (Foto: EFE)
Sant Sebastià

El diagnòstic de l'hospital Donosti confirma que l'estat d'Uribetxebarria és "irreversible"

El servei basc de salut, Osakidetza, ha emès un comunicat en què assenyala que "els resultats de les proves de diagnòstic realitzades" indiquen que el càncer que pateix el pres d'ETA és terminal.

RedaccióActualitzat
L'hospital Donostia de Sant Sebastià ha informat a Institucions Penitenciàries que el resultat de les proves fetes al pres d'ETA Josu Uribetxebarria determinen que la seva situació clínica és "irreversible". El col·lectiu de suport als presos etarres Herrira ja havia informat aquest dimecres que el càncer d'Uribetxebarria era terminal.

El servei basc de salut, Osakidetza, ha emès un comunicat en què assenyala que "els resultats de les proves de diagnòstic fetes fins al dia d'avui" indiquen que "la situació clínica del pacient" és "irreversible". El comunicat també afegeix que "tant la família del pacient com Institucions Penitenciàries han estat informades d'aquesta situació".

Uribetxebarria, condemnat pel segrest de José Antonio Ortega Lara, té un càncer de ronyó i es troba en vaga de fam des de fa nou dies per exigir la seva excarceració. Centenars de presos bascos, entre els quals hi ha Arnaldo Otegi, s'han sumat a aquesta vaga en solidaritat amb Uribetxebarria.

La fiscalia pregunta si es pot tractar Uribetxebarria a la presó

Poc abans que es conegués el diagnòstic del centre hospitalari, el fiscal de l'Audiència Nacional, Jesús Alonso, ha sol·licitat al jutge José Luis Castro un informe forense per conèixer detalladament l'estat de salut del pres d'ETA i poder determinar si el càncer que pateix el reclús pot ser tractat "adequadament" des dels serveis penitenciaris hospitalaris.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut