Barcelona

Oleguer Presas, Pepe Rubianes i Lluís Llach, entre d'altres, denuncien l'empresonament de Núria Pòrtulas

Nombroses personalitats, entre les quals Oleguer Presas, Pepe Rubianes, Lluís Llach, Manu Chao o Marina Rossell, han participat en un acte a Barcelona per denunciar l'empresonament de Núria Pòrtulas, la noia de Sarrià de Ter detinguda per presumpta relació amb un grup anarquista italià. El futbolista blaugrana ha llegit un manifest que han signat persones provinents d'àmbits tan diversos com la literatura, l'adovocacia, la música i l'associacionisme. El text, que es pot signar fins al 23 d'abril, demana la fi de la "guerra preventiva de detenir i empresonar sense proves". També hi ha intervingut el filòsof Josep Maria Terricabras, que ha demanat "l'abolició de l'Audiència Nacional i de la legislació antiterrorista".

Actualitzat
La llista d'adhesions al manifest és llarg. Hi ha, entre d'altres, escriptors com Ferran Torrent o Matthew Tree; actors com Joel Joan, músics com Gerard Quintana, Quimi Portet, Fermín Muguruza, Joan Reig, Cris Juanico o Feliu Ventura; el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveras; el cineasta Ventura Pons, l'advocat August Gil Matamala, el professor de Ciència Política de la UAB Carlos Taibo i el de Dret Constitucional de la UPF Héctor López Bofill.

El manifest denuncia que Pòrtulas és a la presó "per una causa política, retallant així de manera greu la llibertat d'expressió".

Sobre la troballa d'una llibreta amb informació sobre institucions gironines i la campanya de suport a un anarquista empresonat a Itàlia, el text creu que "els fets no poden justificar ni l'empresonament preventiu ni la imputació de col·laboració amb banda armada, perquè és totalment inversemblant que una suposada banda terrorista italiana, de la qual no se sap el nom ni cap component, pugui preparar un atemptat a Girona.

Núria Pòrtulas, de 26 anys i de Sarrià de Ter, va ser detinguda pels Mossos el 7 de febrer passat per odre de l'Audiència Nacional.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut