El diplomàtic Ladjar Brahimi, nou mediador de l'ONU a Síria. (Foto: Reuters)
El diplomàtic Ladjar Brahimi, nou mediador de l'ONU a Síria. (Foto: Reuters)
Ginebra

L'algerià Ladjar Brahimi, nou mediador de l'ONU a Síria

El diplomàtic algerià Ladjar Brahimi ha estat nomenat nou enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab per a Síria. Així, Brahimi substitueix Kofi Annan, després que aquest presentés la seva renúncia el 2 d'agost.

RedaccióActualitzat
El diplomàtic algerià Ladjar Brahimi ha estat nomenat nou enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab per a Síria. Així, Brahimi substitueix Kofi Annan, després que aquest presentés la seva renúncia el 2 d'agost. En aquest sentit, Eduardo del Buey, portaveu del secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha informat que Brahimi estrenarà el nou càrrec a partir de l'1 de setembre.

D'altra banda, Rússia ha suspès la reunió d'ambaixadors del Grup d'Acció per Síria per demanar la fi de la violència que s'havia de fer aquest divendres a la seu de l'ONU a Nova York. La reunió va ser convocada ahir, dijous, per l'ambaixador rus, Vitali Txurkin, després que el Consell de Seguretat donés per tancada la missió d'observació a causa de la persistència de la violència i al fracàs de les tasques de mediació internacional. Arran de la convocatòria de la reunió, diverses delegacions van mostrar el seu malestar perquè alguns membres del Consell van ser exclosos. En aquest sentit, Txurkin va convocar els ambaixadors de la Xina, Rússia, Estats Units, França, Regne Unit, Turquia i representants de la Lliga Àrab, l'ONU i la Unió Europea.
Anar al contingut