Bilbao

Les víctimes lamenten la "cessió" al xantatge d'ETA mentre s'estén el clam per l'alliberament dels presos malalts greus

Les associacions de víctimes consideren que el tercer grau penitenciari concedit a l'etarra Iosu Uribetxeberria, malalt terminal de càncer, és una cessió al xantatge d'ETA. A l'altre extrem, els firmants de l'Acord de Gernika es concentren avui a Bilbao per demanar l'alliberament dels presos malalts.

RedaccióActualitzat
La decisió d'Interior de concedir el tercer grau al pres d'ETA Iosu Uribetxeberria, malalt terminal de càncer, ja ha tingut les primeres reaccions a favor i en contra.

L'Associació de Víctimes del Terrorisme, que en un comunicat ja dóna per feta la llibertat condicional, decisió que ha de prendre en els pròxims dies l'Audiència Nacional, assegura que el govern espanyol ha cedit al xantatge d'ETA.

Exigeixen un informe detallat de l'estat de salut del pres per determinar si el càncer que té es pot tractar als serveis hospitalaris de la presó, informació que el magistrat Santiago Pedraz ja ha sol·licitat a petició de la fiscalia.

Per l'esquerra abertzale, el govern ha utilitzat la burocràcia per retardar l'alliberament i demana al jutge que no esperi més.

El cas de Iosu Uribetxeberria ha fet d'altaveu per reclamar la llibertat de tretze presos etarres més amb malalties greus. En aquest sentit, els firmants de l'Acord de Gernika han convocat una concentració aquest migdia a Bilbao per demanar l'alliberament de tots els presos malalts greus.

Per la seva banda, la plataforma de suport als presos d'ETA, Herrira, també ha convocat una marxa a la capital de Biscaia divendres vinent, després que l'Audiència Nacional prohibís la que estava convocada per aquest dissabte.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut