Predicció de perill d'incendi dijous (Font: Departament d'Agricultura)
Predicció de perill d'incendi dijous (Font: Departament d'Agricultura)
Catalunya

Es manté el perill d'incendi extrem en punts de la Catalunya central i Tarragona

Aquest divendres, el risc d'incendi es mantindrà a nivells extrems en alguns indrets de la Catalunya central, comarques de Tarragona i interior de Girona, però baixarà al nord-est. Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) mantindrà l'alerta del pla Infocat.

Alberto AlcántaraActualitzat
Tot i que l'onada de calor ha començat a retirar-se, les temperatures encara es mantindran  elevades aquest divendres. Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat la fase d'alerta del pla Procicat per onada de calor, però manté l'alerta del pla Infocat per alt risc d'incendis. El mapa de previsió de perill mostra el predomini del nivell molt alt, fins i tot extrem, a diferents indrets de la Catalunya central i interior de Tarragona. Després del repunt de les temperatures d'ahir al nord-est, avui la situació millora una mica en aquest sector. El perill és alt a gairebé tota la resta. Perill moderat només a zones elevades del Pirineu occidental i oriental.



Divendres s'esperen temperatures un xic més baixes que les de dijous. Ahir ja només es van assolir els 38 graus a quatre estacions de la xarxa de l'SMC (Anglès). Avui podran quedar entre els 31 i els 36 a molts indrets.

Es manté la suspensió dels permisos per a la realització d'activitats que puguin generar perill d'incendi forestal a 178 municipis de les comarques de l'Alt Camp, Alt Penedès, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Berguedà, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Noguera, Pallars Jussà, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Solsonès i Terra Alta.

A banda, també s'aplicaran restriccions d'accés als massissos dels Ports Tortosa-Beseit, serralada del Montsant, muntanyes de Prades, Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet, Rialb-Serra d'Aubenç, riera de Merlès i riera de Sadernes.

Evolució prevista

Els models meteorològics mantenen la previsió de davallada de les temperatures prevista pel cap de setmana, quan la llengua d'aire càlid africà es retirarà clarament cap al sud. A banda, s'esperen tempestes entre la tarda de dissabte i diumenge. Com a aspecte negatiu, s'esperen estones de mestral i tramuntana als dos extrems de Catalunya al llarg de diverses fases del cap de setmana.

Recordeu els consells de prevenció: sobretot no llanceu burilles o llumins des del cotxe, encara que semblin apagats, i eviteu fer qualsevol activitat que generi un risc d'incendi. En cas que es vegi alguna columna de fum, s'ha de trucar al telèfon d'emergències 112. Els models meteorològics mantenen la previsió de temperatures molt altes, amb pics més o menys extrems, fins divendres. Aquest fet mantindrà disparat el nivell de perill d'incendi, tot i que haurem de veure com acompanya el factor vent. Amb aquestes condicions, es preveu que es mantinguin les actuals mesures incloses en el pla Alfa 3 almenys durant els primers dies de la setmana. Si les condicions milloren, es comunicarà la desactivació d'aquestes mesures.

Anar al contingut