El president nord-americà, Barack Obama, a la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
El president nord-americà, Barack Obama, a la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
Washington

Obama amenaça Al-Assad d'intervenir a Síria si usa armes químiques

El president dels EUA diu que l'ús d'armes químiques és un límit que, si es traspassa, suposarà un canvi amb grans conseqüències.

RedaccióActualitzat
Enmig de la falta de respostes de la comunitat internacional davant la massacre de la població civil a Síria per part del règim, els Estats Units han elevat el to del seu discurs contra Bashar al-Assad. El president nord-americà, Barack Obama, ha advertit per primera vegada que intervindrà a Síria si es traspassen els límits que ha concretat.

"Hem estat molt clars amb el règim d'Al-Assad, però també amb altres actors sobre el terreny, que la línia vermella per nosaltres és començar a veure una pila d'armes químiques que es comencen a moure o que són utilitzades. Això canviaria la meva posició", ha dit Obama, que d'aquesta manera ha amenaçat Al-Assad d'intervenir a Síria si usa armes químiques.

Fins ara, els EUA han buscat una solució per la via diplomàtica al conflicte i han confiat en la mediació del Consell de Seguretat de les Nacions Unides. Allà, però, han topat reiteradament amb els vetos de la Xina i Rússia.

A més, en les darreres setmanes ha vist com Kofi Annan ha renunciat com a mediador de l'ONU i la Lliga Àrab de Síria després d'arribar a la conclusió que en les circumstàncies actuals de violència i divisió de la comunitat internacional és impossible una sortida política.

Així, recentment, els observadors de l'ONU han abandonat Síria després de quatre mesos de missió que ha acabat en fracàs. Després de la seva sortida, la violència ha augmentat a Síria.

Anar al contingut