Imatge de la façana on s'havia de fer l'hotel del Palau.
Imatge de la façana on s'havia de fer l'hotel del Palau.
Barcelona

Millet i Montull no poden pagar la fiança pel cas de l'Hotel del Palau per l'embargament dels seus béns

L'embargament dels béns dels exresponsables del Palau els impedeix pagar la fiança de 900.000 euros que els ha exigit la jutge. La magistrada els envia a judici per presumpte tràfic d'influències en la tramitació del frustrat hotel.

RedaccióActualitzat
La jutge ha exigit als exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull el pagament d'una fiança de 900.000 euros pel cas de l'Hotel del Palau, i els ha enviat a judici per presumpte tràfic d'influències en la tramitació del frustrat hotel de luxe al costat del Palau. L'embargament dels béns de Millet i Montull, però, els impedeix pagar la fiança.

Tot plegat ho recull un acte, al qual ha tingut accés l'agència EFE. En l'escrit, la titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, Míriam de Rosa Palacio, diu que els dos exresponsables del Palau han d'abonar immediatament els 900.000 euros de fiança, una xifra que equival a la comissió que suposadament Millet i Montull van rebre del constructor hoteler a canvi de garantir-li l'adjudicació del projecte, que no es va arribar a executar mai.

No obstant, els exresponsables del Palau de la Música no han pogut fer efectiva aquesta fiança perquè tots els seus béns coneguts estan confiscats per ordre del jutge d'instrucció número 30 de Barcelona, que investiga l'espoli de la institució cultural.

En la mateixa línia, la jutge del "cas Hotel" també ha acordat l'embargament dels béns de Millet i Montull per garantir la xifra de 900.000 euros que exigeix com a fiança, però és difícil que pugui fer-se efectiva, ja que als exresponsables del Palau ja no tenen més propietats ni diners en metàl·lic, que se sàpiga, per confiscar.

El mes de juliol passat, el jutge instructor de l'espoliació, Josep Maria Pijuan, va ordenar el registre dels domicilis de Millet i Montull per embargar-los els seus béns amb l'objectiu de garantir els 40 milions d'euros de responsabilitat civil exigida pel saqueig del Palau de la Música.

El cas de l'Hotel del Palau, que se celebrarà a l'Audiència de Barcelona, també portarà a judici la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona durant el mandat socialista de Jordi Hereu, acusats "d'haver sucumbit al poder d'influència de Millet" per facilitar la tramitació urbanística del fallit Hotel del Palau, ocultant que l'operació beneficiava un particular.
Anar al contingut