Madrid

El govern espanyol apujarà a 450 euros l'ajuda a parats amb més càrregues familiars

El govern ha anunciat que l'ajuda de 6 mesos de 400 euros es prorroga i que l'elevarà a 450 euros per als nous beneficiaris que tinguin dos o més familiars al seu càrrec, a més de la parella.

RedaccióActualitzat
Reunió al màxim nivell a La Moncloa, amb la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría; el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la d'Ocupació, Fátima Báñez, amb diversos col·laboradors per ultimar l'ajuda per als aturats de llarga durada que ja no cobren cap tipus de prestació. El govern ha anunciat que l'ajuda de sis mesos de 400 euros es mantindrà i l'elevarà a 450 euros per als nous beneficiaris que tinguin dos o més familiars al seu càrrec, a més de la parella.

A través d'una declaració gravada, distribuïda pel govern i a la qual els mitjans no han pogut ser-hi presents, ni fer preguntes, la ministra d'Ocupació ha defensat la pròrroga de l'ajuda. Báñez ha assegurat que el govern posarà tots els recursos a disposició dels beneficiaris del pla perquè es formin i "trobin en el Prepara l'última porta d'entrada al mercat de treball".

Es tracta de la segona vegada que el govern de Rajoy aprova aquest ajut, una pròrroga amb cert suspens, perquè l'executiu ha estat a punt de no renovar-la, ja que li suposa una despesa mínima d'uns 300 milions d'euros i s'ha demostrat que dels últims perceptors d'aquesta ajuda només un 6% acaben trobant feina. Però, finalment, la pressió política i la recessió han fet que Rajoy s'ho repensés. Això sí, aquesta ajuda coneguda com a pla Prepara, tindrà algunes modificacions.

El govern vol que la rebin només aquelles persones que no tenen cap altre ingrés i que es formin per trobar feina. Uns requisits que no són nous, però que Rajoy vol que siguin del tot imprescindibles per rebre l'ajuda. De fet, el president del govern espanyol ja va avançar la setmana passada que l'ajuda es prorrogaria i que el programa es modificaria perquè sigui més eficaç i amb l'objectiu de tornar el mercat laboral dels aturats.

L'ajuda s'aprovarà definitivament en el Consell de Ministres de divendres. Es tracta de la tercera vegada que es prorroga aquest pla.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut