Un vehicle de Canal 9
Imatge de la televisió valenciana Canal 9.
València

Aprovat l'ERO a Ràdio Televisió Valenciana per acomiadar 1.198 treballadors

La plantilla quedarà així reduïda a 480 persones. L'expedient ha estat aprovat amb els vots a favor de tots els consellers designats pel PP i amb els vots en contra dels de l'oposició.

RedaccióActualitzat
El consell de Ràdio Televisió Valenciana ha aprovat un ERO per acomiadar un màxim de 1.198 treballadors. La plantilla quedarà així reduïda a 480 persones. L'expedient ha estat aprovat amb els vots a favor de tots els consellers designats pel PP i amb els vots en contra dels de l'oposició.

Després de la votació, que va acabar passades les 2 de la matinada d'aquest dimecres, els consellers del PP en el consell d'administració de RTVV van abandonar la seu de la direcció de l'ens protegits per un cordó policial i sota una pluja d'ous i d'altres objectes mentre eren increpats amb crits de "rates" i "lladres". A fora de l'edifici del Canal 9 uns 200 treballadors van protestar contra l'ERO.




Els acomiadaments començaran al setembre, seran "progressius" i es podrien allargar fins a l'agost de l'any que ve. L'ERO forma part d'un pla integral de reestructuració dels mitjans públics valencians i suposarà un estalvi d'uns 40 milions d'euros anuals per a les arques públiques.

Els consellers de l'oposició -dels partits PSPV, EUPV i Compromís- ja han anunciat que impugnaran l'ERO i en reclamaran la nul·litat perquè consideren que el consell d'administració no pot aprovar cap mesura que inclogui l'externalització de la producció.

Els sindicats han advertit aquest dimecres que seguiran lluitant "fins al final" contra l'ERO, segons una piulada que han fet des del seu compte de Twitter Intersindical Valenciana.

Després del consell d'administració, la periodista Chelo Miralles, una històrica de la casa, va agafar el micròfon per dir que no esperava "res" d'aquesta "gentussa". "La nostra tele s'ha acabat, però jo continuo tenint esperança. Això no pot acabar. Aquesta gent que es podreixi", ha exclamat entre plors.
Anar al contingut