Madrid

Sáenz de Santamaría diu que està preocupada per un possible triomf independentista a Euskadi

L'endemà que el lehendakari, Patxi López, avancés les eleccions, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, admet que l'executiu de Mariano Rajoy està molt preocupat per un possible triomf independentista a Euskadi, que generaria inestabilitat política, en aquesta conjuntura de crisi econòmica.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol està molt preocupat per un possible triomf independentista a Euskadi. Ho ha admès la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría l'endemà que el lehendakari, Patxi López, avancés les eleccions.

En una conversa informal amb periodistes, Sáenz de Santamaría ha reconegut que li preocuparia molt que guanyés un projecte independentista, que guanyés, per tant, Euskal Herria Bildu a les eleccions del 21 d'octubre. Sáenz de Santamaría ha reconegut que és una opció probable que Bildu guanyi i tingui prou pes per dirigir Euskadi, en funció de la posició que adopti el PNB.

Diu que això comportaria una situació d'inestabilitat política que sumada a la crisi econòmica no seria gens desitjable. És per això que la vicepresidenta del govern espanyol diu que el que li convé a Euskadi és un projecte d'estabilitat que generi confiança econòmica.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut