Desenes de persones esperen torn a les oficines d'ocupació.
Desenes de persones esperen torn a les oficines d'ocupació.
Madrid

El govern espanyol endurirà les condicions per accedir a l'ajuda dels 400 euros

La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, deixa entreveure que hi haurà menys gent que cobrarà la prestació i que una de les opcions que estudien és tenir en compte el coixí familiar de cadascú. Fins divendres, no se'n sabran els detalls.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol ha deixat entreveure que el nombre de beneficiaris de l'ajuda dels 400 euros -la prestació per als que ja han acabat l'atur— es reduirà.

Fins divendres no se sabrà al detall la reforma d'aquesta ajuda, però la vicepresidenta de l'executiu del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat en una conversa informal amb periodistes que la pròrroga de l'ajuda, que Mariano Rajoy va anunciar "in extremis", no tindrà cap sobrecost i que una de les opcions que s'estudien és tenir en compte el coixí familiar de cadascú.

Això va en la línia de les paraules del vicesecretari d'Organització del PP, Carlos Floriano, que fa uns dies va denunciar que aquesta ajuda arribava a joves que vivien a casa dels seus pares sense que es valorés el nivell econòmic de la família.

Sáenz de Santamaría ha concretat que els 400 euros, que tenen el nom oficial de Pla Prepara, no es podran solapar amb altres ajudes. I ha remarcat que han d'arribar als que realment es poden quedar "sense res".

Un dels canvis que ja va anunciar el govern espanyol va ser que l'ajuda s'elevarà a 450 euros per als beneficiaris amb dues persones o més al seu càrrec, a banda del cònjuge o parella de fet.

Per la seva part, els sindicats CCOO i UGT han demanat a l'executiu del PP que apugi la prestació a 532,5 euros, que és la quantitat actual de l'IPREM; que l'ajuda sigui estable, com a mínim mentre es mantingui una determinada taxa d'atur, i que la reforma no suposi una disminució del nombre de beneficiaris.

CCOO i la UGT han fet notar al govern espanol que no saben per què es deneguen algunes peticions dels 400 euros i que el diàleg amb els sindicats no és només positiu, sinó una "premissa legal".

Rajoy posa el rei al dia de les reformes econòmiques

Els canvis en la prestació dels 400 euros han estat un dels temes comentats a la reunió del rei i Mariano Rajoy, que s'han reunit aquest dimecres durant 50 minuts al palau de La Zarzuela. Ha estat el primer despatx setmanal del monarca i el president espanyol després de les vacances.

Rajoy ha explicat al rei les mesures que aprovarà divendres el Consell de Ministres, entre les quals també hi podria haver les línies generals de l'anomenat banc dolent, obligat pel rescat bancari europeu.

El rei ha fet broma amb els periodistes que han cobert la informació i els ha dit: "Què, no teniu res per escriure?". Després de saludar-se amb Rajoy, han parlat de la calor i xafogor que fa a Madrid.

Aquest estiu, el rei Joan Carles i Rajoy només s'han reunit un cop, al palau de Marivent.
Anar al contingut