La cancellera Angela Merkel en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
La cancellera Angela Merkel en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Berlín

Merkel refreda les expectatives de la reunió de divendres amb Samaras

La cancellera alemanya es reunirà divendres amb el seu homòleg grec, Andonis Samaràs. Merkel ha assegurat que de la trobada no sortirà cap acord definitiu perquè, Alemanya espera l'informe de la troica sobre el pla d'austeritat que ha d'aprovar el parlament grec. Samaras ha tornat a demanar més temps per aplicar les mesures i ha negat la sortida del país de l'euro, fet que significaria "el col·lapse econòmic".

RedaccióActualitzat
El primer ministre grec, Andonis Samaràs, ha iniciat una gira diplomàtica per mirar d'aconseguir més temps per al seu país en el compliment de les condicions que li han de permetre accedir a les condicions del segon rescat. Samaras s'ha reunit aquest dimecres amb el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, i divendres ho farà amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, una de les persones a qui ha de convèncer.

Però la líder alemanya no és fàcil d'estovar. Per dispersar qualsevol dubte, Merkel ha assegurat aquest dimecres que de la reunió amb el seu homòleg grec no en sortirà res definitiu. Alemanya esperarà a teniur l'informe conjunt del Banc Central Europeu (BCE), el Fons Monetari Internacional (FMI) i la Unió Europea, l'anomenada troica.

Aquests dies un grup d'experts europeus i de l'FMI estan a Atenes per analitzar en nou pla d'ajust que pretén aprovar el parlament grec. Aquestes reformes són clau perquè es desencalli el segon rescat grec.

Precisament, la situació de Grècia centrarà la primera reunió després de les vacances d'estiu d'Angela Merkel amb el president francès, François Hollande. Malgrat que els inversors demanen mesures ràpides, el portaveu del govern alemany, Steffen Seibert, ha explicat que a la reunió d'aquest dijous de Merkel i Hollande no es prendran decisions. L'evolució de l'eurozona i la creació d'un supervisor per als bancs europeus estarà també sobre la taula.

Segons els pronòstics de diverses fonts diplomàtiques, els dos dirigents faran una defensa de la unitat de la zona euro i donaran suport al primer ministre grec, tot i que li exigiran que mantingui el ritme de les reformes.
Anar al contingut