Antoni Castells, a la Universitat Catalana d'Estiu
Castells defensa la via federal europea per a Catalunya.
Prada de Conflent

Castells considera "més coherent" Ernest Maragall que el grup del PSC al Congrés

L'exconseller d'Economia defensa el gest del diputat socialista Ernest Maragall, que es va desmarcar del seu grup i va votar a favor de la hisenda pròpia al Parlament. Castells contraposa aquesta actitud a la dels socialistes catalans a Madrid quan van votar a favor del corredor central, en detriment del mediterrani.

RedaccióActualitzat
L'exconseller d'Economia Antoni Castells ha defensat el gest del diputat socialista Ernest Maragall, que es va desmarcar del seu grup i va votar a favor de la hisenda pròpia al Parlament. Castells ha contraposat aquesta actitud a la dels socialistes catalans a Madrid quan van votar a favor del corredor central, en detriment del mediterrani.

"Em sembla absolutament respectable i, per cert, més coherent que el que van fer els diputats del PSC al Congrés quan van haver de votar sobre el corredor mediterrani", ha afirmat l'exconseller des de la Universitat Catalana d'Estiu, que s'ha clausurat aquest migdia a Prada de Conflent i on ha glossat la figura de Pasqual Maragall, que ha rebut el Premi Canigó.

Castells està a favor que Catalunya tingui una hisenda pròpia. "Com més responsables puguem ser dels impostos que paguen els catalans, millor", ha argumentat.

Encara no s'ha plantejat si anirà a la manifestació de l'Onze de Setembre, però sí que té clar que és partidari d'una via federal europea. "Vull més poder polític a Catalunya i a Brussel·les, i tan poc com sigui possible a Madrid", ha remarcat.
Anar al contingut