Els bonobos són capaços de construir i fer servir eines. (Foto: Reuters)
Els bonobos són capaços de construir i fer servir eines. (Foto: Reuters)
Haifa

Uns investigadors israelians demostren que els bonobos poden construir i utilitzar eines

Un estudi elaborat per la Universitat de Haifa (Israel) i publicat per la revista de l'Acadèmia de Ciències dels Estats Units (PNAS) conclou que els bonobos, també coneguts com ximpanzés pigmeus, són capaços de construir i fer servir eines de la mateixa manera que ho feien els primers homínids.

RedaccióActualitzat
Un estudi elaborat per la Universitat de Haifa (Israel) i publicat per la revista de l'Acadèmia de Ciències dels Estats Units (PNAS) conclou que els bonobos, també coneguts com a ximpanzés pigmeus, són capaços de construir i fer servir eines de la mateixa manera que ho feien els primers homínids.

Aquests científics israelians van posar a prova a dos d'aquests ximpanzés amagant-los menjar a l'interior de dos troncs o sota terra. Un d'ells va utilitzar la força, però l'altre va utilitzar diferents eines per trobar el menjar. Així, va utilitzar una mena de raspador per trencar el tronc i també va desenterrar el menjar modificant la forma d'algunes roques per fer-les servir com a pala.

Un dels investigadors, Itai Roffman, ha explicat que els bonobos són germans dels humans en "termes genètics" i també ho són en el camp de les "estratègies de comportament, adaptació i supervivència". D'aquesta manera, Roffman ha assenyalat que els bonobos "han demostrat que tenen una capacitat limitada de fabricació d'eines".

Anar al contingut