Washington

Condemnen Samsung a pagar mil milions de dòlars a Apple per haver plagiat alguns dels seus productes

La multinacional sud-coreana haurà de pagar mil milions de dòlars a la nord-americana després que ha estat considerada culpable de copiar la tecnologia i el disseny d'alguns productes Apple, entre altres, l'iPhone.

RedaccióActualitzat
Un dels casos sobre patents més complexos dels últims anys i que ha enfrontat la multinacional sud-coreana Samsung i la nord-americana Apple ja té veredicte. La denúncia l'havia interposat l'any passat aquesta última, perquè creia que Samsung havia "violat intencionadament" múltiples patents en la fabricació d'alguns telèfons mòbils i tauletes.

El jurat ha donat la raó a Apple en una part dels casos i obliga Samsung a pagar 1.000 milions de dòlars -800 milions d'euros- a la companyia nord-americana. Entre els elements que el jurat diu que s'han copiat hi ha el disseny dels populars iPhone i iPad.

La decisió podria suposar, a més, la retirada del mercat nord-americà d'alguns models de Samsung, que ja ha confirmat que hi presentarà recurs. La sud-coreana ha lamentat un veredicte que no considera com un triomf d'Apple, sinó com un problema pel consumidor. La companyia augura per als compradors menys opcions, menys innovació i preus potencialment més alts.

Les dues companyies controlen més de la meitat del creixent mercat dels telèfons mòbils intel·ligents i encapçalen el de tauletes digitals.

Apple guanya aquesta batalla però no és l'única que tenen plantejada les dues multinacionals. Una i altra han intercanviat denúncies en tribunals d'arreu del món. Precisament aquesta setmana, un jutjat de Seül va determinar que totes dues firmes havien infringit algunes de les seves patents i les condemnava a pagar una multa i a retirar alguns dels seus productes a Corea del Sud.

Anar al contingut