Bilbao

El PNB i Bildu obtindrien el 61% dels vots si les eleccions basques es fessin ara, segons un primer sondeig

Aquest és el resultat del primer sondeig fet públic pel diari "El Mundo". L'enquesta assenyala, a més, que el 39% dels votants del PNB prefereixen que el seu partit pacti amb Bildu, mentre que el 29% es decanta per un pacte amb els socialistes.

RedaccióActualitzat
El PNB i Bildu obtindrien el 61% dels vots si les eleccions al Pais Basc es celebressin ara, segons l'enquesta que publica el diari El Mundo, la primera que s'ha fet després de la convocatòria electoral.

D'acord amb els resultats del sondeig, el partit que lidera Iñigo Urkullo trauria 24 o 25 escons i l'esquerra abertzale, 21 o 22. El Partit Socialista, ara en el govern, n'obtindria 17 i els populars, que li han donat suport fins fa pocs mesos, 12.

Millor amb Bildu

L'enquesta assenyala que el 39% dels votants del PNB prefereixen que el seu partit pacti amb Bildu, mentre que el 29% es decanta per un pacte amb els socialistes.

Per la seva banda, un 59% dels simpatitzants del PP consideren un error la decisió d'Antonio Basagoiti de trencar amb el Partit Socialista i provocar, en última instància, l'avançament de les eleccions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut