EUA

Massacre en una universitat de Virgínia on han mort almenys 33 persones en dos tirotejos

Matança a la Universitat Tècnica de Virgínia, als Estats Units. Hi ha hagut dos tirotejos que han provocat un mínim de 33 persones mortes i 15 de ferides, segons l'últim balanç. La situació ha estat caòtica quan ha començat el procés d'evacuació del centre. La policia ha demanat a tothom que es mantingués a cobert i que no s'acostessin a les finestres, però malgrat això, el tirador ha obert foc indiscriminadament. Es creu que l'agressor s'ha suïcidat, però la policia en buscava un altre perquè, en un primer moment, els semblava que eren dos.

Actualitzat
A un quart de vuit del matí, hora local, la Universitat de Virgínia ha avisat la policia alarmada davant una possible tragèdia. Un home armat ha entrat en edificis del campus i ha començat a disparar indiscriminadament, primer en una residència d'estudiants, on ha mort un estudiant, i després a la facultat d'Enginyeria, on hi ha hagut la resta de víctimes. La tragèdia s'ha confirmat: trenta-tres persones han mort i una quinzena han resultat ferides.

Entre el primer escenari i el segon ha passat molta estona, fins a dues hores, i, incomprensiblement, la policia no ha estat capaç de trobar el jove, suposadament d'origen asiàtic i que es podria haver suïcidat després de la massacre.

En un primer moment s'havia dit que la policia havia abatut un dels pistolers i que n'estava buscant un altre, però finalment sembla descartat que fos més d'una persona qui ha obert foc. Amb tot, el caos ha regnat al campus universitari i la policia ha detingut moltes persones sense saber gaire bé qui detenia. Tot plegat ha obligat a suspendre les classes davant una tragèdia que ha provocat, sobretot, molta commoció.

El president de la universitat, Charles Steger, s'ha mostrat "commocionat i horroritzat" per aquests fets i el mateix president dels Estats Units, George Bush, s'ha expressat en els mateixos termes per condemnar la matança i donar el seu condol als familiars dels estudiants.

Els fets han passat en un dels edificis de dormitoris on viuen prop de 900 persones. El campus, però, acull 26.000 estudiants i ocupa una superfície de 10.500 metres quadrats. Mentrestant, les autoritats ja han començat el procés d'identificació dels cadàvers.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut