Madrid

De Guindos posa com a "condició fonamental" del rescat que Catalunya compleixi el dèficit

De Guindos ha dit que la "condició fonamental" perquè Catalunya rebi l'ajuda de 5.023 milions d'euros que ha sol·licitat és que compleixi l'objectiu de dèficit de l'1,5% del PIB per aquest any.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat que la "condició fonamental" perquè Catalunya rebi l'ajuda de 5.023 milions d'euros que ha sol·licitat és que compleixi l'objectiu de dèficit de l'1,5 % del PIB per aquest any i l'establert per l'any vinent.

"El govern (espanyol) valora els esforços que ha fet la Generalitat de Catalunya i no té el més mínim dubte que continuarà fent esforços per complir l'objectiu de dèficit per aquest any i l'establert per l'any vinent", ha assegurat el ministre en una roda de premsa a la seu nacional del PP.

El ministre d'Economia ha assegurat que quan el govern espanyol va crear el fons de liquiditat, dotant-lo de 18.000 milions d'euros, ja comptava que Catalunya demanaria uns 5.000 milions d'euros. De Guindos ha insistit que aquest fons és el compromís de l'estat espanyol amb totes les comunitats autònomes.

L'executiu català va sol·licitar dimarts al govern espanyol adherir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic
, al qual demanarà prestats 5.023 milions d'euros, encara que va rebutjar sotmetre's a noves condicions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut