Barcelona

Homs avisa que hi hauria "problemes majúsculs" si el rescat no arribés al setembre

Homs també ha carregat contra els anteriors governs del tripartit, que acusa de ser responsables que ara s'hagi de demanar un rescat i que es perdi autogovern.

RedaccióActualitzat
Sense els 5.000 milions que el govern ha demanat al govern espanyol, al setembre Catalunya tindria "un problema majúscul". Així de contundent s'ha mostrat el portaveu del govern català, Francesc Homs, en declaracions a RAC1 l'endemà d'anunciar que sol·licitaven el fons de liquiditat autonòmic

Homs també ha carregat contra els anteriors governs del tripartit, que acusa de ser responsables que ara s'hagi de demanar un rescat. Segons el seu parer, el fons de liquiditat servirà per pagar deutes que són producte d'altres governs. I són -diu- aquests governs que van estirat més el braç que la màniga els que fan que ara Catalunya perdi autogovern: "Haver gastat molt més del compte és el que fa perdre autogovern"

El portaveu ha lamentat no poder dir "amb claredat" si hi haurà més ajustos en els pròxims mesos. Uns mesos fins a finals d'any que Homs ha augurat molt difícils per a la tresoreria de la Generalitat, tot i que ha confiat que es tirarà endavant amb esforç i sacrificis col·lectius.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut