ANÀLISI

Festa major amarga

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
Si es va a Bellcaire d'Empordà i es busca la casa dels pares de Tito Vilanova, s'ha de preguntar per "cal Talla", que és com anomenaven l'avi patern de l'entrenador del Barça per la manera tan especial que tenien de tallar el pa a la fleca de la seva propietat. "Quimet" Vilanova, el pare d'en Tito, va ser des de 1990 fins al 2002 l'alcalde d'aquest poble de cinc-cents habitants que celebrava la festa major coincidint amb la tornada de la Supercopa d'Espanya. A Bellcaire estaven convençuts de la victòria dels blaugranes i per això es va decidir avançar el ball a les vuit del vespre, amb l'actuació de l'orquestra "Els Màgics", per poder veure a dos quarts d'onze el partit en una pantalla gegant instal·lada a l'envelat.

Les cadires de la pista es van omplir d'un públic entusiasta que no va defallir ni quan les errades dels centrals del Barça van permetre al Madrid avançar-se en el marcador per 2-0 i amb un home menys per l'expulsió d'Adriano. Quan, a punt del descans, Messi va marcar el gol, es va celebrar amb l'esperança de capgirar el resultat. Mentrestant, a "cal Talla", les persianes de les finestres estaven abaixades. No obrien la porta de la casa quan sonava el timbre i això que algun veí assegurava haver vist entrar la senyora Maria Rosa, la mare d'en Tito, poc abans de començar el partit, a l'hora que alguns feien el pare despatxant en el celler que té la família a l'Escala.

Durant la segona meitat els "ais!" i els "uis!" es van succeir entre la concurrència, però sense que es trobés la manera de perforar la porteria d'Iker Casillas. I això que d'oportunitats n'hi va haver, davant d'un Madrid que acabaria demanant l'hora abans d'aixecar la Supercopa amb la presència esportiva dels jugadors del Barça damunt del terreny de joc. El Barça de Tito Vilanova es va quedar sense el seu primer títol, però a Bellcaire estan convençuts que en celebraran uns quants durant aquesta temporada i aleshores al poble la faran grossa encara que no sigui festa major i els gegants es quedin de cara a la paret del saló d'actes del Centre Social.

Anar al contingut